Kinderyoga en dans

Yoga betekent verbinding. Verbinding van lichaam en geest.

Dans is vitaliteit, plezier, energie,creativiteit en gevoel. Maar ook verbinding met jezelf en anderen.

Met kinderyoga en dans bewerkstellig je op een speelse, creatieve en ontspannen manier dat lichaam, geest en gevoel meer gaan samenwerken. Dit heeft een positief effect op het kind. Het lichaam wordt sterker en soepeler, de coördinatie en de motorische vaardigheden worden beter, het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen nemen toe, het geeft ontspanning en de concentratie wordt beter. Daarnaast leert het kind grenzen van zichzelf en van anderen beter te herkennen.

IMG_0285

 

 

 

 

Kinderyoga en Dans in de praktijk

Kinderyoga en dans is een les met beweging en ontspanning, creativiteit en fantasie. Elke les staat in het teken van een thema. Binnen dat thema gaan we spelenderwijs aan de slag met yogahoudingen en yogaspelletjes, danselementen, ontspanningsoefeningen, concentratieoefeningen en ademhalingsoefeningen. Ook is er aandacht voor samenwerking door middel van partneryogaoefeningen, dans en simpele massages.
Kinderyoga en dans is niet prestatiegericht, geeft veel plezier en draagt bij aan een evenwichtige ontwikkeling van het kind.

Het nut van Kinderyoga en Dans

Kinderen zijn van nature beweeglijk, houden van spel en fantasie.
In onze huidige maatschappij waar tv, computer, gamen enzovoort veel ruimte inneemt, hebben kinderen vaak een gebrek aan beweging en een overdaad aan prikkels. Daarnaast moet het kind al op jonge leeftijd veel prestaties leveren. Vermoeidheid, overprikkelbaarheid, druk zijn, buikpijn, (faal ) angsten, concentratieproblemen kunnen hiervan een gevolg zijn.

Kinderyoga en dans geeft het kind de mogelijkheid om expressie te geven aan wie het is en helpt het kind door middel van simpele oefeningen de opgedane prikkels te verwerken, meer te ontspannen en grenzen aan te geven.

Voor wie?

Alle kinderen tussen 3-12 jaar.
De lessen worden afgestemd op de desbetreffende leeftijdsgroep.

Cursussen

Binnenkort hier meer informatie over. De lessen worden gegeven in Rotterdam/Ommoord.

Maatwerk

Ik bied maatwerk aan particulieren, scholen en andere instanties. Dat houdt in dat Kinderyoga en Dans zowel als workshop of als korte of lange cursus kan worden ingezet.
Een workshop is leuk ter kennismaking.

Met een korte of langere cursus kom je in de verdieping van Kinderyoga en Dans.

Kosten

De kosten zijn o.a. afhankelijk van de cursusduur en lengte van de les etc.
Een prijsopgave kan worden gedaan op aanvraag indien bovengenoemde details bekend zijn.
Indien er interesse is voor een workshop of een cursus, of voor verdere informatie neem contact met mij op.

Telefoon: 0610908342
E-mail: d.campagna@live.nl

Klik voor lestijden hier.