Mama- en baby-/dreumesyoga

Mama fit en in balans met de baby

In deze cursus doe je samen met je baby yogaoefeningen om je lichaam na de bevalling weer te versterken en de spieren soepeler te maken. En dit doe je samen met je baby! Terwijl je traint, versterk je de band met je kind. Mama en baby/dreumes genieten van deze manier van samenzijn.

Je baby wordt op verschillende manieren geïntegreerd in de oefeningen. Naast dat het voor jou fijn is om het lichaam te bewegen en te ontspannen, worden de zintuigen van je baby geprikkeld en dit heeft weer een positieve invloed op zijn/haar ontwikkeling.

In de oefeningen wordt gewerkt aan het versterken en versoepelen van je hele lichaam en er extra aandacht voor je bekkenboden, buik, rug en je schouder- en nekspieren. Deze zijn door de zwangerschap en bevalling verslapt en door het dragen en tillen van de baby veel belast en vermoeid.

Elke les staat in het teken van een thema, zoals ontspanning voor moeder en kind, massage, huilen, buikkrampjes, grenzen, balans, etc.

Ook is het fijn om andere moeders te ontmoeten waarmee je dingen kunt delen.

De mama- en baby-/dreumgesyogalessen zijn gebaseerd op het concept van Jacqueline Luchtmeijer.

Deelname is mogelijk vanaf 6 weken na de bevalling. Na een keizersnee is dat 8 weken.

Klik voor lestijden hier.

 

 

 

 

 

 

 


Centrum Het Licht organiseert zes keer per jaar een ‘Mamacafé‘.

Het doel van het Mamacafé is om moeders in contact met elkaar te brengen, ervaringen over het moederschap te delen en het volgen van leuke, inspirerende workshops en lezingen over verschillende thema’s.

Elke vrijdagochtend staat in het teken van een thema. Er is een interactief gedeelte met je kind en een fijne gespreksronde met koffie, thee en taart. Wil je op de hoogte blijven van de data en de thema’s? Meld je dan aan via e-mail.

 

Voorbeeld van thema’s: 

• bewegen met je kind;

• hoe zorg je goed voor jezelf als moeder?

• kind en klank;

• gezonde voeding en hoe herken je dat je kind een intolerantie of een allergie heeft?

• de mooiste, spannendste, kleurrijkste, rustige kinderboeken,

• en nog vele andere boeiende thema’s.

Voor meer info kun je de Facebookpagina van het Mamacafé Ommoord bezoeken.