Mijn inzichten en besluiten na de zomervakantie: geen ratrace meer!

Posted by:

 

Na vier heerlijke en intense weken vakantie is het weer tijd om aan het werk te gaan. Waarom moet dat eigenlijk zo, het hele jaar hard werken en af en toe tussendoor een paar momenten nemen om te mogen luieren, lanterfanten, genieten, uitslapen. go with the flow in het moment, etc.? Zou het andersom niet veel beter zijn? Dat we het hele jaar in the flow zijn, ontspannen en genietend door het leven gaan.

Zodra de vakantie over is, stappen we bijna allemaal gelijk weer in de “moeten-modus”, wat vrijwel vanzelf gebeurt in deze prestatiegerichte maatschappij. Je wordt meegezogen in de snelheid van het dagelijkse bestaan want iedereen doet het en dus …  jij ook. Elk jaar ben ik me bewust van dit fenomeen en elk jaar zeg ik tegen mijzelf: “ik doe er niet meer aan mee!”. Maar helaas kom ik er na een paar weken achter dat ik tóch weer in die ratrace ben gestapt – of beter gezegd – getrapt …

Die ratrace komt als een sluipmoordenaar, je hebt het pas door als je er al middenin zit. Dit jaar is mijn voornemen toch echt te streven om dat moment voor te blijven. Dat betekent niet dat ik alleen maar op een strandstoel ga zitten luieren. Nee, zeker niet! Daarvoor hou ik te veel van mijn prachtige vak. Mijn voornemen is dat ik nog veel bewuster aanwezig wil zijn in wat ik doe en van de aanwezigheid in mijzelf. Dit, om de signalen van de ratrace eerder te herkennen.

Het heeft naar mijn idee alles te maken met een mindset, je grenzen voelen en vooral bewaken. Dit kan iedereen voor zichzelf nastreven. Het begint met kleine veranderingen in je dagelijkse leven zoals:

  • elke dag een stiltemoment voor jezelf inlassen
  • met meer aandacht je dagelijkse bezigheden doen
  • je smartapparatuur minder gebruiken
  • een wandeling tijdens je pauze maken
  • meer genieten van wat er NU is en om je heen gebeurt.  

Het kunnen echter ook grotere veranderingen zijn zoals het besluit nemen minder te gaan werken en je leven erop in te richten, keuzes maken en prioriteiten zetten, activiteiten kiezen die beter bij je passen, etc. Welke verandering er nodig is, verschilt natuurlijk per persoon. Maar, als meerdere mensen dit bewustzijn én de veranderingen neerzetten dan krijg je uiteindelijk een sneeuwbaleffect met als gevolg grote veranderingen in de maatschappij.

Het gezegde luidt:

“Een vleugelslag aan de ene kant van de wereld kan een orkaan aan de andere kant van de wereld veroorzaken.”

Zo is het met alles in het leven. Soms is een kleine beweging genoeg om een grote verandering teweeg te brengen.

Voor nu even genoeg gefilosofeerd. Nu ga ik kijken welke bewegingen voor mij nodig zijn om uit de ratrace te blijven.

Doe je mee? 

1

About the Author:

Ik ben Deborah Campagna. Ik ben geboren en opgegroeid in Luxemburg en kwam in 1995 naar Nederland om de 4-jarige Hbo-opleiding Docent Dans op de Rotterdamse Dansacademie te volgen. Sindsdien ben ik werkzaam als dansdocent, danseres en choreografe in verschillende dansstijlen en geef ik met veel enthousiasme les aan uiteenlopende leeftijdsgroepen. Ook ben ik bij Pureyoga docentenopleidingen opgeleid tot Kinder, Tiener en basis Hathayogadocente voor volwassenen. Nèfhue Tevens heb ik de opleiding tot Nèfhue–werker (energetisch therapeut) gevolgd en begeleid ik mensen in hun zoektocht naar meer fysieke, emotionele en mentale balans. Al vroeg in mijn leven was ik geïnteresseerd in spiritualiteit en voelde ik dat ik mensen wilde begeleiden en behandelen. Spiritualiteit en Bewustzijn In de loop der jaren heb ik zelf veel gedaan op het gebied van spiritualiteit en bewustzijnsontwikkeling in de vorm van Healing Tao, Nèfhue-opleiding en Boeddhistische trainingen. Gaandeweg heb ik ontdekt dat ik al mijn kennis over en liefde voor dans, spiritualiteit, therapeutschap en de verworven kennis binnen mijn eigen levenservaring bij elkaar kon voegen. Hieruit is mijn zelfontwikkelde training Chakradans en Meditatie ontstaan. Graag deel ik in de ontmoeting met mensen deze kennis, liefde en inspiratie.

Comments

  1. Vanessa  August 30, 2017

    Prachtige inzichten en ik hoop dat ik jouw besluiten ook kan uitvoeren voor mezelf en dus uit de ratrace blijf!

    reply

Add a Comment