Workshops en lezingen

* Themabijeenkomsten “De bewustzijnsverschuiving van de mens”

* Lichtmeditaties

* Klankconcerten

* Workshop Stemexpressie

Over onze lezingen:

Centrum Het Licht organiseert samen met anderen diverse lezingen. Doel van deze lezingen is het verruimen van onze huidige denkwijzen en het vergroten van het bewustzijn.

Thema’s zijn o.a.:

* Themabijeenkomsten “De Bewustzijnsverschuiving van de mens”.

* Lezing: De kracht van het hart

* Lezing: ‘Bits, Bytes en Bewustzijn’ van het gelijknamige boek door auteur en spreker Yfke Laanstra

Maar ook lezingen over gezonde voeding, gebruik van aromatherapie, communiceren met paarden, buitenaards leven en andere boeiende thema’s komen aan bod.

Houd de website en/of mijn Facebookpagina in de gaten voor de planning.

Wil je op de hoogte blijven van de lezingen en andere activiteiten van Centrum Het Licht? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je meer verdieping en verbinding met jezelf dan is de training “Terug naar je kern” wat voor jou. Klik hier voor inhoudelijke informatie over deze training.


 

Themabijeenkomsten “De bewustzijnsverschuiving van de mens”

fotolia-aardeIk ben al een tijd bezig met het idee om bijeenkomsten te organiseren om te gaan praten over de bewustzijnsverschuiving en transitie waar wij ons momenteel in bevinden. Het zal niemand ontgaan zijn dat er veel veranderingen, verschuivingen, onrust en chaos heerst op deze planeet. In de financiële wereld, de gezondheidszorg, de voedingsindustrie, in de politieke arena, het klimaat etc. Dit allemaal heeft te maken met deze bewustzijnsverschuiving: in deze tijd worden steeds meer mensen wakker. We zitten in de overgang naar een ruimer bewustzijn. Hierdoor vinden er binnenin onszelf maar ook in de wereld om ons heen veranderingen plaats.

 

Hoe kun je hiermee omgaan? Wat gebeurt er? Wat is er werkelijk aan de hand? Wat is er nodig om in je eigen kracht te komen en te blijven?.

In deze bijeenkomsten zal ik ingaan op diverse thema’s zoals:

  • Wie zijn wij?
  • Waarom zijn wij hier?
  • Wat betekent bewustzijnsverschuiving?
  • Waarom lijkt dit gepaard te gaan met zoveel onrust en chaos op het wereldtoneel?
  • Wie heeft de touwtjes in handen?
  • Zijn wij werkelijk vrij?
  • Wie heeft er baat bij deze chaos en wat is er nodig om het tij te keren?

Deze bijeenkomsten zullen je bewustzijn en waarneming oprekken waardoor er verschuivingen zullen plaatsvinden in je huidige denkpatronen en zienswijzen. Hierdoor wordt je aangeraakt en uitgenodigd om op onderzoek te gaan binnenin jezelf. Hoe zie jij de wereld en welke stappen ga jij zetten in jezelf om je te kunnen openen voor deze verschuiving in bewustzijn?

Gaat de toekomst van onze aarde en de mensheid ook jou aan het hart? Ben je bereid om je mind open te zetten voor nieuwe zienswijzen? Wil je onderzoeken wie je daadwerkelijk bent en wat deze thema’s in jezelf aanraken?

Laten we samen op onderzoek gaan, je bent van harte welkom!

Wil je meer informatie? Klik dan hier.


 

Lichtmeditatie

Een maandelijks terugkerende meditatieavond. Samen mediteren voor meer rust, vrede en harmonie in onszelf en voor de aarde. Om het jaar 2017 mooi af te sluiten organiseer ik op donderdagavond 23 november en donderdagavond 21 december weer een lichtmeditatie. Samen laten we het licht schijnen in ons en om ons heen. Gezamenlijk versterken we het veld van licht, liefde en respect.
Tijd beide data: 20.00-21.30 uur
Locatie: Centrum Het Licht
Kosten: Op basis van donatie
Graag via e-mail aanmelden


 
Klankconcerten

IMG_2902

Een Gong klankbad is een circa één uur durende sessie waarbij je op een matje comfortabel en warm ligt in een ontspannen toestand. De klanken van de instrumenten brengen je in een staat tussen waken en slapen in. Doordat er met verschillende technieken en verschillende instrumenten gespeeld wordt, zal je ook een diversiteit in gevoelens en emoties ervaren. Naast de hoorbare geluiden zijn er sublieme trillingen die op vele niveaus een energetische uitwerking hebben op lichaam en geest. Over het algemeen is dat ontspanning en het terugbrengen van gespannen cellen in hun natuurlijke staat van rust. Op die manier ondersteunt een klankbad het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Je kunt jezelf voorafgaand aan een klankbad ook een intentie meegeven zoals blokkades overwinnen, inspiratie vinden, gezondheid, dromen uit laten komen en reiniging.

Centrum Het Licht organiseert een paar keer per jaar een klankbad. Elk klankbad is anders en de moeite waard om te ervaren. De variatie zit hem in de keuze van instrumenten alsook diegene die het klankbad geeft.

Tijdens een klankbad komen diverse instrumenten aan bod. Denk hierbij aan klankschalen (metalen en kristallen schalen), harp, zang, drums, oceandrums, gongs, windgongs, bellen, hangdrum, fluit en andere betoverende instrumenten. De ene keer is het een ingetogen klankbad met alleen klankschalen en zang en de andere keer een betoverend klankbad met allemaal verschillende instrumenten. Elk instrument geeft een andere klank en een andere trilling en werkt ook anders op je lichaam en geest. Een ding is zeker. Een klankbad is een onvergetelijke, ontspannen en rustgevende ervaring.

Datum 2017: 11 november (de data voor 2018 zetten we binnenkort online)

Kosten: € 15,00 per keer

Aanmelden: klik hier


 

Workshop stemexpressie – Hoe klink jij in 2018?

fotolia lenteTrakteer jezelf op een klankenreis van vier avonden.

Tijdens de workshop komen o.a. klank, adem, resonantie, spelen in de vrije ruimte en lichaamsbewustzijn aan bod. Ontmoet elkaar in klank, beweging en spel. Spannend, bevrijdend en vernieuwend!

Ken je de film ‘As it is in heaven’? Een prachtige film die o.a. laat zien hoe bevrijdend het kan werken om expressief met stem en lichaam bezig te zijn. Deze expressieve manier van uiten is zeer laagdrempelig en daarom geschikt voor alle leeftijden.

Stemexpressie beïnvloedt jou als individu en jouw plek in de groep in positieve zin op verschillende manieren. De kwaliteiten die jij als mens bij je draagt, worden tijdens een workshop stemexpressie op verschillende manieren belicht en ontwikkeld. Dit is soms confronterend maar uiteindelijk komt er beweging in vastzittende ‘oude’ patronen. Het resultaat is verbinding, bevrijding en acceptatie.

De data voor 2018 zetten we binnenkort online.