Workshops, trainingen en lezingen

Themabijeenkomsten “De bewustzijnsverschuiving van de mens”

Training ” Terug naar je kern”

Stemexpressie

Klankconcerten

Massage 

 

 

Themabijeenkomsten “De Bewustzijnsverschuiving van de mens”

fotolia-aarde

Klik hier voor de inhoudelijke informatie  themabijeenkomsten

 

Verdiepingsgroep  “Terug naar je kern”

  • Ben jij toe aan een verandering?
  • Wil je meer verbinding met jezelf?
  • Wil je je leven van binnenuit vormgeven en meer leven vanuit je hart? Leven vanuit je ware potentieel?
  • Gaat de toekomst van onze planeet – en alles wat erop leeft – je ook aan het hart? 

Klik dan hier voor de inhoudelijke informatie. 

 

fotolia happy poeple

 

 

 

 

 

 

 

Stemexpressie

fotolia lente

 

 

 

 

 

 

Hoe klink jij in 2016? 

Trakteer jezelf op een klankenreis van vier avonden.

Tijdens de workshop komen o.a. klank, adem, resonantie, spelen in de vrije ruimte en lichaamsbewustzijn aan bod,

 

Ontmoet elkaar in klank, beweging en spel. 

Spannend, bevrijdend en vernieuwend

 

N.B. Zangervaring is niet nodig. Stemexpressie draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling.

Ken je de film ‘As it is in heaven’ ? Een prachtige film die o.a. laat zien hoe bevrijdend het kan werken om expressief met stem en lichaam bezig te zijn. Deze expressieve manier van uiten is zeer laagdrempelig en daarom geschikt voor alle leeftijden. Stemexpressie beïnvloedt in positieve zin op verschillende manieren jou als individu en jouw plek in de groep.  De kwaliteiten die jij als mens bij je draagt worden tijdens een workshop stemexpressie op verschillende manieren belicht en ontwikkeld. Dit is soms confronterend maar uiteindelijk komt er beweging in vastzittende ‘oude’ patronen. Het resultaat is verbinding, bevrijding en acceptatie. 

Aanmelden via info@stemontwikkeling.info 

http://www.stemontwikkeling.info/

 

Klankbad

IMG_2902

 

 

 

 

 

Een Gong Klankbad is een circa één uur durende sessie waarbij je op een matje comfortabel en warm ligt in een ontspannen toestand. De klanken van de instrumenten brengen je in een staat tussen waken en slapen in. Doordat er met verschillende technieken en verschillende instrumenten gespeeld wordt zal je ook een diversiteit van gevoelens en emoties ervaren. Naast de hoorbare geluiden, zijn er sublieme trillingen die op vele niveaus een energetische uitwerking hebben op lichaam en geest. Over het algemeen is dat ontspanning en het terugbrengen van gespannen cellen in hun natuurlijke staat van rust. Op die manier ondersteund een klankbad het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Je kan jezelf voorafgaand aan een klankbad ook een intentie meegeven, bijvoorbeeld: blokkades overwinnen, inspiratie vinden, gezondheid, dromen uit laten komen en reiniging.

 Nandana maakt gebruik van diverse gongen, gemaakt van legeringen van metalen. Ook worden Kristallen Klankschalen gebruikt van 99% zuiver kristalkwarts. Door de samenstelling van deze instrumenten in combinatie met diverse speeltechnieken wordt een ongelofelijk scala aan trillingen en energie geproduceerd. Daardoor worden alle lagen van zowel het fysieke als niet fysieke lichaam bereikt en werkt het door op zowel bewust als onbewust niveau.

Data: info opvragen via mail.

Kosten : 15€ per keer

Aanmelden: d.campagna@live.nl

 

 

Massage cursus voor ouders/verzorgers

 

Is jouw kind onrustig, druk en/of gevoelig? Wil je zelf iets voor je kind betekenen maar je weet niet wat of hoe? Dan is deze cursus wellicht iets voor jou.

Kinderen krijgen gedurende de dag een hoop indrukken te verwerken. Hier staan wij als ouder niet altijd bij stil. Sommige kinderen hebben moeite om al deze prikkels een plekje te geven. Er kan zich spanning opbouwen in het lichaam en er kunnen klachten ontstaan bij het kind. Dit kan o.a. hyperactiviteit, boosheid en buikklachten veroorzaken. Als een ouder niet weet hoe hij zijn kind kan helpen deze spanning te ontladen of af kan voeren blijven deze klachten vaak bestaan en onbegrepen.

 

Graag wil ik de holistische massage leren aan ouders om hun te laten ervaren hoe intens het contact met hun kind is tijdens een massage, hoe rustig kinderen worden door de aanmaak van oxytocine( het hormoon dat zorgt voor verbinding) en met het feit dat zij dit zelf voor hun kind kunnen betekenen.

Holistisch wil zeggen: alles is met elkaar verbonden. Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht maar juist naar de oorsprong. Waar is die ontstaan en hoe kom je weer in balans. Het lijf vertelt veel meer als waar wij volwassenen bij stil staan. Elke spier die gespannen staat, vertelt een verhaal.

Holistisch werken leert ons opnieuw te luisteren naar wat ons lichaam ons te vertellen heeft.

Massage is een waardevol hulpmiddel om kinderen te helpen om te gaan met stress op een gezonde manier.

 

De totale massage bestaat uit een hoofd-, buik-, en voetreflexmassage. De massagecursus wordt in 4 avonden gegeven. Tijdens de cursus oefent u als volwassenen op elkaar, u geeft de massage en u ontvangt de massage. Zo voelt u wat de massage met u doet. Thuis kun je dan je eigen kind masseren. Voor de massages hoeft u zich niet uit te kleden, een ruimzittend t-shirt en joggingbroek zijn voldoende.

Tijdens de avonden is er voldoende tijd om te oefenen, uw vragen te stellen, ervaringen te delen en eventuele twijfels te overwinnen. Uiteindelijk profiteert uw hele gezin van deze cursus.

Bij de cursus hoort een naslagwerk met alle massagegrepen beschreven en een flesje basisolie om de eerste weken mee te oefenen.

Kosten voor deze 4 avonden: 175,- inclusief koffie, thee en cursusmateriaal

Maandelijkse massage avond

Gedurende de dag krijgen we een hoop indrukken en prikkels te verwerken. Je staat hier niet altijd bij stil. Er kan zich ongemerkt spanning opbouwen in je lichaam waardoor er klachten ontstaan en je zelfs ziek kunt worden!

Massage is een waardevol hulpmiddel om op een gezonde manier met stress om te leren gaan. Massage helpt om spanning te ontladen en af te voeren. Nog enkele voordelen van massage:

* Heerlijk ontspannend

* Je leert je grenzen beter kennen en te bewaken

* vergroot je zelfvertrouwen

* geeft je energie en verhoogd je weerstand

* laat je weer tot jezelf komen

Door massage komen jij , je partner en je kind weer lekker in je vel!

Mijn naam is Yvonne Appeldoorn en ik ben holistisch (massage)coach.

Binnen Centrum het Licht ga ik iedere maand een massage avond verzorgen. Deze avonden zijn los te volgen. De inhoud van deze avonden zullen iedere keer weer verrassend anders zijn. De avonden staan altijd in het teken van ontspanning, gezelligheid, herkenning en uitwisseling. Het zijn echte doe- avondjes maar je gaat absoluut relaxed naar huis. Je krijgt handvatten mee om thuis mee aan de slag te gaan. De technieken die je geleerd hebt kun je thuis inzetten en op die manier heeft het hele gezin er profijt van!

Gun jij jezelf een avondje vrij? Wil je investeren in jezelf en/of je gezin?

 Bij 10 personen is de massage avond vol!

Kosten per avond: € 25