Zwangerschapsyoga

De komst van een kindje is een bijzondere tijd in het leven van de vrouw, het kindje zelf en de partner. Het is een tijd van verandering, zowel lichamelijk als emotioneel, mentaal en spiritueel. Zwangerschapsyoga is een goede begeleiding tijdens deze fase en bereid je voor op de bevalling. Tijdens een zwangerschapsyogales worden oefeningen gedaan die het lichaam sterk en soepel maken om in goede conditie te blijven tijdens de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast helpt zwangerschapsyoga het vertrouwen in je eigen kracht te versterken.

Ook leer je specifieke ademhalingstechnieken en houdingen om de weeën op te vangen, perstechnieken, baringshoudingen, zorg voor bekken en bekkenbodem en massages.

Partnerles

Een keer per maand is er een partnerles ( man, vriendin, moeder…). In deze les ga je samen met je partner yogaoefeningen doen en wordt er aandacht besteed aan de rol van de partner tijdens de zwangerschap en  de bevalling. De partner zal bekend raken met de (adem)oefeningen en de massagetechnieken zodat hij jou kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling

Opzet van de les

De cursus zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus. Tijdens de lessen komen een aantal belangrijke thema’s regelmatig terug. Zo leer je diverse ademhalingsoefeningen en bevallingshoudingen om de weeën op te vangen, je leert je bewust te ontspannen en je ademhaling als krachtbron in te zetten tijdens het persen. Aan het einde van elke les doen we een ontspanningsoefening.

Instromen

Je kan op elk gewenst moment vanaf je 13de zwangerschapsweek instromen in de cursus. Later instromen kan natuurlijk ook.

Je kan je inschrijven voor 5 of 10 lessen. Meer kan ook. Advies is 10 lessen te volgen mits mogelijk afhankelijk van hoever je bent in je zwangerschap.
Binnen die 10 weken komen diverse thema ’s aan bod aangaande de zwangerschap, bevalling en daarna. Door veel te oefenen raak je meer en meer vertrouwd met het lesmateriaal en stelt het je in staat om de oefeningen goed te beheersen. Voor meer informatie over mama en baby yoga of de postnatale training zonder baby klik hier

 

 

Centrum Het Licht organiseert zes keer per jaar een ‘Mamacafé‘.

Het doel van het Mamacafé is om moeders in contact met elkaar te brengen, ervaringen over het moederschap te delen en het volgen van leuke, inspirerende workshops en lezingen over verschillende thema’s.

Elke vrijdagochtend staat in het teken van een thema. Er is een interactief gedeelte met je kind en een fijne gespreksronde met koffie, thee en taart. Wil je op de hoogte blijven van de data en de thema’s? Meld je dan aan via e-mail.

 

Voorbeeld van thema’s: 

• bewegen met je kind;

• hoe zorg je goed voor jezelf als moeder?

• kind en klank;

• gezonde voeding en hoe herken je dat je kind een intolerantie of een allergie heeft?

• de mooiste, spannendste, kleurrijkste, rustige kinderboeken,

• en nog vele andere boeiende thema’s.

Voor meer info kun je de Facebookpagina van het Mamacafé Ommoord bezoeken.